Gergely Aranka

Óvoda vezető, fejlesztő pedagógus

Pedagóguskánt az ELTE Tanító-és Óvóképző Karán végeztem, majd fejlesztő pedagógusi tanulmányaimat az ELTE PPK karán teljesítettem. A Montessori módszerrel kapcsolatos képzettségemet a Magyar Montessori Egyesületnél szereztem.
Az elmúlt 5 évben figyelmem ismét egyre inkább a gyerekek és az ő segítésük felé irányult. Pszichológiai tanulmányaimat az Integrál Akadémia keretein belül is folytattam, ahol egy újfajta megközelítés tárult elém az emberi lélekkel, annak fogantatástól induló fejlődésével, a Self-fel kapcsolatban, számos érdekes terápiás módszerrel is ismerkedhettem, melyekben a tudásomat szeretném még tovább bővíteni.

20 évig dolgoztam a pénzügyi világban, ahol nagyon sokat tanultam az üzleti életről és több mint 15 éves vezetői tapasztalatra is szert tettem. Pénzügyi képzettségemet a Nemzetközi Bankárképző Intézetben szereztem.

Eszterrel az ismeretségem és barátságom közel 6 éve tart. Az elmúlt 2 évben egyre többet beszéltünk arról, hogy az álmom egy saját óvoda nyitása. Emiatt is kezdtem el fejlesztő pedagógiát tanulni, hogy a mi ovink a lehető legtöbb módszerrel, lehetőséggel, odafigyeléssel tudjon a hozzánk járó Lurkóknak segíteni.
Nagyon fontos, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, odafigyeljünk rájuk, a tanulási folyamataikat a lehető legmagasabb szinten segítsük. Számomra nem a sematikus nevelés a cél, hanem személyre szabottan, a gyerekek egyéniségéhez illeszkedő támogatás, az egyéni képességek erősítése.